OMGEVING

Ontdek de mooie omgeving rondom Wapse!

Wandelen en fietsen

Het boerenvoorhuis is gelegen in het landelijke dorp Wapse, op het Drentse platteland, aan de rand van het 'Nationaal Park Drents Friese Wold'. In het dorp is een mooie wandelroute uitgezet; de zogeheten 'knapzakroute', die u langs talloze bijzondere plekjes leidt. Daarnaast zijn er in de de omgeving talloze prachtige wandelroutes te vinden.

Schaapskuddes

Drenthe, heide en schapen. Wie kent deze combinatie niet? In de omgeving van het boerenvoorhuis vindt u 4 schaapskuddes:

Nationaal parken

Op een steenworp afstand liggen maar liefst 3 nationale parken:

  • Het Drents Friese Woud
    Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland.
  •  Dwingelerveld
    Het Dwingelderveld is een bijna 4000 hectare groot nat heidegebied in het zuidwesten van Drenthe met een vrijwel ongestoorde horizon. In dit gebied kunnen soorten vogels en dieren leven, die in andere landschappen minder kansen hebben.
  •  De Weerribben en De Wieden
    Je ziet er alle schakeringen in de ontwikkeling van open water tot moerasbos. Oprukkende oeverbegroeiing en dichtgroeiend water, drijftillen, rietlanden en voedselarm grasland. Typische moerasbewoners zoals vogels, vissen, zoogdieren, reptielen en insecten, vinden een plek in de gevarieerde begroeiing en de bijzondere plantenwereld.

Attracties

Voor iedereen

Speciaal voor kinderen

Bezienswaardigheden

Hier vindt u allerlei bezienswaardigheden in de buurt.