• Nederlands
  • German

Boerenvoorhuis d'Oompies

Romantiek van de bovenste beddenplank

Omgeving

In Drenthe vindt u rust en mooie natuur. Op de heide kunt u heerlijk ronddwalen. Met een beetje geluk komt u daar een herder met zijn schaapskudde tegen. Drenthe wordt al sinds de prehistorie bewoond. De mysterieuze eerste bewoners hebben grafmonumenten achtergelaten die nog steeds indruk maken. Schilderachtige oude dorpjes, interessante openluchtmusea, leuke stadjes: er is van alles te zien en te doen. Op de fiets of te voet leert u het echte Drentse leven het beste kennen.

Het boerenvoorhuis is gelegen in het landelijke dorp Wapse, op het Drentse platteland, aan de rand van het 'Nationaal Park Drents Friese Wold' . In het dorp is een mooie wandelroute uitgezet; de zogeheten 'knapzakroute', die u langs talloze bijzondere plekjes leidt. Ook zijn er vele fietsroutes die u door de bosrijkeomgeving voeren.

In de nabijheid van het dorp vindt u de mooie brinkdorpen Diever, bekend door haar Shakespeare-spelen, en Dwingeloo. Bekende nationale parken, zoals het 'Dwingelerveld', het eerder genoemde 'Drents-Friese Wold' en de 'Weerribben' liggen op een steenworp afstand.